Tinkamai parinkti serviravimo indai gali paversti paprastą vakarienę namuose į nepamirštamą patirtį. Jie ne tik suteikia patiekalams estetinį patrauklumą, bet ir sukuria jaukią atmosferą bei išryškina kiekvieną kąsnį.
Etiketo specialistė Rūta teigia, kad tinkamai parinkti serviravimo indai leis jums namuose sukurti unikalią erdvę. Svarbiausia – netaupyti kokybei.
Apie lėkštes
Pirmiausia būtinos lėkštės. „Vakarienės lėkštės yra pagrindinė lėkštė ant kurios patiekiami pagrindiniai patiekalai. Salotų lėkštės yra gilios lėkštės salotoms ar sriuboms. Desertinės lėkštės yra mažesnės lėkštės desertams. Duonos lėkštės yra specialios lėkštės duonai ir sviestui. Kaip matote – tipų daug“,- nurodo Rūta.
Taurių tipai
Skirtingų formų taurės skirtingiems vynams – būtinos. Šampano taurės yra aukštos ir siauros taurės šampanui. Vandens taurės yra paprastos ir universalios.
Peiliai, šakutės, šaukštai…
Stalo įrankiai taip pat gali būti labai įvairūs. „Pagrindiniai stalo įrankiai, reikalingi valgymui yra įprasti, didesni. Dar yra desertiniai įrankiai, kurie yra mažesni“,- nurodo Rūta
Dubenėliai
Dažniausiai verta turėti bent kelis skirtingus dubenėlius. „Salotų dubenys yra didesni dubenys salotoms. Salotų dubenys yra maži…“,- nurodo ji,
Kaip pasirinkti tinkamus serviravimo indus?
Rinkitės indus, kurie atitinka jūsų namų interjerą ir asmeninį stilių. Populiariausios medžiagos – porcelianas, stiklas, keramika. Kiekviena medžiaga turi savo privalumų ir trūkumų. Spalvos gali sukurti skirtingą atmosferą. Šviesios spalvos vizualiai padidina erdvę, o tamsios – sukuria jaukumą. Įvairių formų indai gali padaryti stalą įdomesnį. Galite rinktis pilnus servizus arba derinti skirtingus indus.
Papildomi elementai…
Stalo servetėlės, kurios suteikia elegancijos ir apsaugo drabužius – būtinos. Stalo bėgikas yra dekoratyvinis elementas, kuris gali padaryti stalą įdomesnį. Žvakės sukuria jaukią atmosferą. O gėlės papuošia stalą ir suteikia šviežumo.
Derinkite indus pagal spalvą, formą ir medžiagą. Ant stalo turi būti pakankamai vietos patiekalams ir svečiams. Kiekvienas svečias turėtų turėti visus reikalingus indus savo vietoje.
Tinkamai pasirinkti ir išdėstyti serviravimo indai gali paversti kiekvieną valgymą ypatinga proga. Kurkite ją kasdien.