Kaip pasirinkti kasos aparatą?

Tikriausiai nieko nenustebinsime pasakydami, jog, nusprendus atidaryti savo verslą, vienu svarbiausių pirkinių tampa kasos aparatas ar net keletas jų. Kasos aparatai neabejotinai yra tie prietaisai, be kurių neįmanoma įdiegti nusistovėjusios grynųjų pinigų apskaitos sistemos. Todėl labai svarbu pasirinkti išties kokybiškus ir patvarius kasos aparatus. Ką reikia žinoti apie tai?

Esminis klausimas, kuris iškyla renkantis minimus prietaisus – kokiais kriterijais derėtų vadovautis, norint pasirinkti tikrai kokybiškus ir ilgai tarnaujančius kasos aparatus? Turėtumėte įvertinti tokius veiksnius:

  • Savo veiklos pobūdį ir mastą;
  • Numatomą verslo plėtros tempą;
  • Planuojamą apyvartą;
  • Galimą pinigų srauto intensyvumą;
  • Kasos aparatų kainų intervalą;
  • Grynųjų pinigų įrangos funkcionalumo nuostatas.

Viską apie kasos aparatus ir jų naudojimo instrukciją jums, be abejonės, išsamiai pateiks šių prietaisų tiekėjai, kuriuos pasirinksite. Visgi, derėtų ir patiems žinoti, kokios funkcijos galimos ir privalomos tikrai kokybiškiems kasos aparatams.

Prijungus kasos aparatą prie tinklo, jame išvysite šios dienos datą. Ši, rodos visai nereikšminga detalė, tikrų tikriausiai yra gana svarbi, todėl būtinai patikrinkite ar kasos aparatas rodo teisingą datą. Taip išvengsite sumaišties ateityje. Dabartinė data turėtų viršyti ankstesnę „Z“ ataskaitą. Tai tikrai yra būtina jeigu norite įjungti dabartinį režimą.

Ramybės dėlei pašalinkite „X“ ataskaitą. Nors įvairiems kasos aparatams raktų derinys, kai šalinamos ataskaitos, gali skirtis, vistiek gamintojas privalo nurodyti, kaip naudoti konkretų kasos aparatą. Tokie išsamūs paaiškinimai tik įrodo, jog turite reikalų su išties kokybiška preke.

Kai kasos aparato ekrane pasirodo nuliai, tuomet prasideda pagrindinis kasos darbas – įvedamos sumos, apibendrinami patikrinimai ir tie patikrinimai spausdinami. Darant įvairias permainas, kasos registratoriuje sukauptos sumos yra suderinamos su grynaisiais pinigais. Pasibaigus darbo pamainai, pašalinama „X“ ataskaita, patikrinama suma su grynaisiais pinigais ir pašalinama galutinė „Z“ ataskaita. Visa informacija nukopijuojama į fiskalinę atmintį ir iš naujo nustatomas dienos pajamų skaitiklis.

Tokios yra pagrindinės kasos aparatų funkcijos. Tačiau dažnas verslininkas domisi ir papildomomis šių  prietaisų atliekamomis operacijomis. Jeigu planuojate netolimoje ateityje plėsti savo verslo apimtį ir pobūdį, nepamirškite pasidomėti tokiais kasos aparatais, kurie turi kuo daugiau papildomų funkcijų. Tokiu būdu išvengsite būtinybės greitai vėl keisti kasos aparatus. Taip sutaupysite savo laiką ir pinigus.

You Might Also Like

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *