Ungurys gerai nuskutamas peiliu ir ištrinamas druska arba nulupamas. Po to supjaustomas gabalais, pasūdomas, sudedamas į puodą ir apibarstomas supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais. Jei yra, patariama pridėti šviežių, pasūdytame vandenyje apvirtų baravykų. Žuvis užpilama karštu sultiniu ir uždengus šutinama 30 min.
Paruoštas ungurys sudedamas į stiklainius. Iš sultinio pagaminamas marinatas. Tam tikslui į skystį, kuriame ungurys šuto, įpilama verdančio vandens tiek, kad sultinio pakaktų užpilti ant ungurio. Paskui įjį įpilama acto tiek, kad marinatas būtų 1,5% stiprumo ir paskaninama cukrumi.
Į stiklainius sudėtas ungurys užpilamas marinatu, ir gaminys kaitinamas 100°C temperatūroje:
11talpos stiklainiai -1 val.
Iškaitinti stiklainiai tuoj hermetiškai uždaromi ir atšaldomi. Marinuotas ungurys vartojamas šaltas.
Marinuoti galima ir keptą ungurį. Nuvalytas (su oda) ungurys supjaustomas gabalais ir iškepamas keptuvėje. Toliau viskas daroma taip, kaip buvo aprašyta anksčiau. Tik į marinatą būtinai įdedama prieskoninių daržovių ir prieskonių.