Marinuotas ungurys

Ungurys gerai nuskutamas peiliu ir ištrinamas druska arba nulupamas. Po to supjaustomas gabalais, pasūdomas, sudedamas į puodą ir apibarstomas supjaustytomis prieskoninėmis daržovė­mis ir prieskoniais. Jei yra, patariama pridėti šviežių, pasūdytame vandenyje apvirtų baravykų. Žuvis užpilama karštu sultiniu ir uždengus šutinama 30 min.

Paruoštas ungurys sudedamas į stiklainius. Iš sultinio paga­minamas marinatas. Tam tikslui į skystį, kuriame ungurys šuto, įpilama verdančio vandens tiek, kad sultinio pakaktų užpilti ant ungurio. Paskui įjį įpilama acto tiek, kad marinatas būtų 1,5% stiprumo  ir paskaninama cukrumi.

marinuoti_unguriai

Į stiklainius sudėtas ungurys užpilamas marinatu, ir gaminys kaitinamas 100°C temperatūroje:

11talpos stiklainiai -1 val.

Iškaitinti stiklainiai tuoj hermetiškai uždaromi ir atšaldomi. Marinuotas ungurys vartojamas šaltas.

Marinuoti galima ir keptą ungurį. Nuvalytas (su oda) ungurys supjaustomas gabalais ir iškepamas keptuvėje. Toliau viskas da­roma taip, kaip buvo aprašyta anksčiau. Tik į marinatą būtinai įdedama prieskoninių daržovių ir prieskonių.

You Might Also Like

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *